بیست و هشتیمن دوره جشنواره فیلم فجر با حواشی فراوان شامگاه چهارشنبه، چهاردهم بهمن ماه در برج میلاد در تهران پایان یافت.
در طول برگزاری مراسم اختتامیه به خبرنگاران و عکاسان اجازه داده نشد که به سالن وارد شوند و مسئولان جشنواره علت آن را ازدحام بیش از اندازه تماشاگران اعلام کردند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، مهدی مسعود شاهی، دبیر جشنواره در میان خبرنگاران که در پشت درهای بسته جمع شده بودند، حاضر شد و گفت: "دلیل این اتفاق را حضور تعداد زیاد جمعیت در داخل سالن و شكسته شدن در و هجوم آنان دانست."
او در پاسخ به اعتراض خبرنگاران كه چرا جایی برای آنان در نظر گرفته نشده است، گفت: "ما جا تعیین كرده بودیم و سینفر هم برای محافظت درنظر گرفته بودیم كه با هجوم مردم جاها را از دست دادیم. به هرحال آنها مهمان ما هستند و وقتی مهمان به خانه میآید، باید پذیرای آن بود و نمیتوان آن را بیرون كرد. "
آقای مسعودشاهی این اتفاق را ناشی از "رونق داشتن"جشنواره فیلم فجر دانست.
از توقیف تا سیمرغ
اهدای سیمرغ بلورین بهترین فیلم و کارگردانی بخش مسابقه سینمای ایران به فیلم به رنگ ارغوان پایان بخش این دوره جشنواره بود.
این فیلم پس از چند سال که در توقیف بود، سرانجام از سوی جواد شمقدری، معاونت سینمایی وزارت ارشاد ایران اجازه نمایش در جشنواره را گرفت.
ابراهیم حاتمی کیا هنگام دریافت جایزه اش از کسانی که امکان نمایش فیلمش را مهیا کردند، تشکر کرد. او گفت: "من باید از آقای شمقدری و عزیزانی که با فشار و شجاعت کردند در حق این فیلم تشکر کنم و اگر این کار را نکنم، ناسپاسی است."
نمایش به رنگ ارغوان با واکنش هایی نیز از سوی چهره های اصولگرا در پی داشت.
این فیلم در دوره نخست ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد و در زمان وزارت محمد حسین صفارهرندی نتوانست اجازه نمایش بگیرد.
سیاست های معاونت سینمایی جدید وزارت ارشاد در خصوص نمایش فیلمهایی که در دوره قبلی توقیف شده بودند و همچنین اجازه نمایش به فیلمهای که احتمال می رفت در بازبینی دچار ممیزی شوند، از سوی عده ای از نویسندگان و چهره های اصولگرا که بعضا از حامیان آقای احمدی نژاد هستند، مورد انتقاد قرار گرفت.
روزنامه کیهان در یادداشت های روزانه جشنواره از نمایش فیلمهایی چون به رنگ ارغوان، زمهریر و تسویه حساب انتقاد کرد و ساخت فیلم هایی چون هیچ و رویای بیداری ها را عقب گردی برای سازندگان آنها دانست.
حسین کارگر، نویسنده این روزنامه در یادداشتی نوشت: "بیست و هشتمین جشنواره بین المللی فیلم فجر علی رغم برخورداری از نقاط و نكات مثبت و در خور تقدیر دارای بعضی حواشی تیره و تار است كه متاسفانه این چالش ها، برجستگی های این جشنواره را تحت تاثیر قرار داده اند."
آغاز و پایان پرحاشیه
بیست و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر روز یکشنبه چهارم بهمن در تهران و چند شهر دیگر زیر سایه ای از اعتراض ها آغاز شد.
تعدادی از فیلسمازان خارجی که به جشنواره دعوت شده بودند، با توجه به وضعیت سیاسی در ایران و برخورد حکومت با معرضان به نتیجه انتخابات این جشنواره را تحریم کردند.
بعضی از سینماگران ایرانی هم به دلایل مختلف نخواستند فیلم هایشان جایی در این جشنواره داشته باشد.
همچنین معرفی هیئت داوران نیز حاشیه هایی به همراه داشت. عده ای از سینماگران ایرانی از جمله اصغر فرهادی، عزت الله انتظامی، عباس کیارستمی و فرهاد توحیدی هر کدام به دلایلی داوری بخش مسابقه سینمای ایران را نپذیرفتند.
دبیر جشنواره ابتدا اعلام کرده بود که هیئت داوران پس از پایان جشنوراه اعلام می شود؛ موضوعی که در جشنواره های معتبر فیلم جهان و دوره های پیشین جشنواره فیلم فجر سابقه نداشته است.
نهایتا در روز چهارم جشنواره، هئیت داوران که از میان سینماگران و چهره های فرهنگی کمتر شناخته شده انتخاب شده بودند، معرفی شدند.
بخش مسابقه ایران حساس ترین و یکی از مهم ترین بخش های جشنواره فیلم فجر محسوب می شود و تا کنون هر سال اسامی داورانی که این بخش را قضاوت می کردند همواره قبل از آغاز جشنواره اعلام می شده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر
نظر شما بلافاصله منتشر خواهد شد. این بلاگ خبری، امکانات اندکی دارد و براساس اعتماد و خودکنترلی اداره میشود. لطفا از موضوع خارج نشوید و خویشتندار باشید.